Ocelotas - nykštukė leopardas

• Ocelot - nykštukė leopardas

Ocelotas (arba Leopardus pardalis), taip pat žinomas kaip nykštukė leopardas, yra mėsėdis žinduolis iš kačių šeimos, buveinių, kurios yra Pietų ir Centrinėje Amerikoje ir Meksikoje šalys.

Tačiau, kaip pranešama, šis gyvūnas taip pat randama daugiau šiauriniuose rajonuose iki Texas, taip pat d ÷ l Trinidadas saloje, Karibuose.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Ocelotas yra panaši į bendrą namo katė. Jo kailis primena kailis atrodo Dūminis leopardas ar "Jaguar". Ocelotas kailio spalva - gelsvai ruda su juodu žiedo formos dėmės, kailių viduje žiedai šiek tiek tamsesnės nei aplink juos.

Mes siūlome jums pažvelgti į nuostabios nuotraukos šio gražaus gyvūno išvaizdą, bet ir sužinoti daugiau informacijos apie jį.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Ant kaklo ir aplink pečių dėmės virsta juostų ant kojų į tašką. Ocelotas kailis jau seniai populiarus preke. Ankstesniais laikais, jo kailis buvo vertinamas kaip turintis didelę vertę.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Kaip rezultatas, šimtai tūkstančių ocelots žuvo dėl savo odos turėti. Iš kačių šeimos atstovas buvo klasifikuojama kaip viena iš "pažeidžiamų" nykstančių rūšių ir yra šioje kategorijoje per laikotarpį nuo 1972 iki 1996 m.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Šiuo metu dėka naujų tarpvalstybinių susitarimų medžioklės Ocelot, ir bet kokių produktų, pagamintų iš ocelots pardavimo draudžiama.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Yra devyni porūšiai Ocelot, jie apima ir gyvūnai, pavyzdžiui, kačių Geoffroy ir Margo, kuri yra endeminės, kad Pietų ir Centrinėje Amerikoje.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Geoffroy Kačių rasti tik į rytus nuo Andų. Pageidautina buveinių yra miško plotas ir miško. Dydžio, kad jis atitinka naminė katė. Margi randamas atogrąžų miškuose Centrinėje ir Pietų Amerikoje į rytus nuo Andų, nuo Meksikos iki Argentinos.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Visos laukinės katės, ocelots susijusios turėti margu kailių, skiriasi ne lankstumo ir santykinai mažo dydžio. Ocelotas tarp jų yra didžiausia.

Ocelotas - nykštukė leopardas

ocelotas kūno ilgis svyruoja nuo 68 iki 100 cm (nuo 27 iki 39 colių), o ne įskaitant uodegos, kuri pasiekia nuo 26 iki 45 cm (nuo 10 iki 18 colių) ilgį.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Ocelotas Svoris paprastai svyruoja nuo 8 iki 18 kg (nuo 18 iki 40 svarų), nors taip pat yra daug didesni asmenys. Tai didžiausias kačių genties Leopardus.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Ocelotas kailis yra labai sklandžiai. Gyvūnas yra suapvalinti ausis ir santykinai didelis priekinės letenėlės.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Ocelotas yra daugiausia naktinė. Per dieną šilumos jie nori paslėpti medžių drevėse. Be to, ocelots gyvena vieni ir labai prisirišę prie savo buveinių. Jie bus kovoti nuožmiai, kartais į savo mirties ginti savo teritoriją nuo įsibrovėlių. Be to, Ocelot žymi savo teritoriją su šlapimu.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Kaip ir dauguma katinus Ocelotas yra vienišas gyvenimas. Gyvūnai yra rasti tik poravimosi. Poravimosi gali atsirasti bet kuriuo metų laiku.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Tačiau per dieną slepiasi Ocelotas apie medžių šakų tankia lapija arba į drevėse - ir laikas nuo laiko gali būti skiriama jų gimimo vietos kitą tos pačios lyties Ocelotas.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Vyrai paprastai užima apie 3, 5 ir 46 kvadratinių kilometrų (1, 4 iki 18 kvadratinių mylių) plotą, ir patelės užima mažesnes, nesusikertantysis porcijas teritorijoje, iš 0, 8 ir 15 kvadratinių kilometrų (0, 31 iki 5, 8 kvadratinių mylių).

Ocelotas - nykštukė leopardas

ocelots medžioti 18 kvadratinių kilometrų (6, 9 kvadratinių mylių) diapazone, jų grobis dažniausiai maži žinduoliai (įvairūs graužikai), ropliai ir varliagyviai (driežai, vėžliai ir varlės), taip pat kaip krabai, paukščių ir žuvų.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Beveik visi aukų Ocelotas labai prastesnės jam dydžio. Pagrindinė dalis gyvulio mityba yra graužikų, triušių ir oposumų mėsos. Didžiausios pavyzdžiai Ocelotas osilivayut kaip mažų asilais ir kiaulių.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Palyginti su kitų mažų dydžio kačių, Ocelotas kačiukai auga gana lėtai. Jie sveria apie 250 gramų (8, 8 uncijos) gimimo metu ir atidaryti savo akis tik penkiolika ar aštuoniolika dienų po gimimo.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Ocelotas kačiukai maitinami motinos pieno septynias savaites. Jie pradeda palikti den ne iš maždaug trijų mėnesių amžiaus, bet likti su motina iki dviejų metų, kol pagaliau palikti ją ir eiti užkariauti savo teritorijoje.

Ocelotas - nykštukė leopardas

ocelots nelaisvėje gyvena iki dvidešimties metų.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Kaip ir daugelyje kitų laukinių kačių, ocelots kartais gimdyti kaip augintiniui. Salvadoras Dali dažnai keliavo su savo augintiniu - Ocelotas Baba, net kai jį paėmė laive prabangus garlaivis "S. Prancūzija".

Ocelotas - nykštukė leopardas

Muzikantas Gramo Parsonsas laikomi Ocelotas jaunystėje kaip savo namuose Winter Haven, Florida kieme augintinį, per 1960-ųjų viduryje.

Ocelotas - nykštukė leopardas

Moche gentis, vietinių žmonių, kurie gyveno senovėje Peru garbino gyvūną ir dažnai vaizdavo Ocelotas kaip visagalis dievybės.

Ocelotas - nykštukė leopardas Ocelotas - nykštukė leopardas Ocelotas - nykštukė leopardas Ocelotas - nykštukė leopardas Ocelotas - nykštukė leopardas Ocelotas - nykštukė leopardas